Nyhetsbrev Januari

 

 

Januari 2015Bifoga till genvägar i Standard

Primära flikar

      

NIVA NYTT

-Vi har nu flyttat in i våra nya fina lokaler i samma hus som tidigare, men sitter nu bara på en trappa. All inredning är ännu inte på plats, men vi stortrivs!

-På Nivas glöggmingel i december utlyste vi en tävling i form av rimstuga. Vinnaren i rimstugan blev Erland Bridell – Grattis Erland! Du har vunnit två månaders löpande redovisning kostnadsfritt.

Månadens-Kom ihåg!

Några saker som vi vill påminna er om:

-Nya regler för ROT ansökan. Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Från och med den 1 april 2015 ska du lämna in ansökan om utbetalning av rot- och rutarbete elektroniskt. Dessutom behöver din ansökan innehålla något fler uppgifter än idag. Enligt den nya lagen kommer du behöva lämna in ytterligare uppgifter som:

*antalet arbetade timmar *materialkostnader *övriga kostnader för annat än hushållsarbete och material *vilken typ av arbete du har utfört.

Om du nyligen har startat din verksamhet och inte har möjlighet att redovisa elektroniskt, kanske det finns skäl för dig att bli befriad från att lämna ansökan via e-tjänsten. Du kommer att kunna ansöka om befrielse under högst sex månader senast den 30 april 2015. Den nya lagen gäller från och med den 1 januari 2015. De nya reglerna gäller rot- och rutarbete som betalats efter den 1 april 2015

-Beloppsgränsen för att få använda en förenklad faktura(skrivet kvitto) höjs från 2 000 kronor till 4 000 kronor. Det innebär att du som kund inte behöver begära skrivet kvitto utställt till ditt företag om beloppet understiger 4000 kronor.

Skattetips

-Sluta att pensionsspara före nyår Det är inte längre lönsamt att spara i traditionell pensionsförsäkring. Avdragsrätten för privat pensionssparande har sänkts till 1800 kr per år.

–Företagare med aktiebolag bör se över årets löneuttag inom familjen, så att man får bästa möjliga utdelningsutrymme till låg skatt under 2016 och ändå inte tar ut mer lön än nödvändigt med statlig skatt under 2015. Kontakta oss om du vill ha hjälp med att räkna på detta!

Visste du att

-Människor har som flest hjärnceller vid två års ålder, än vid någon annan tidpunkt i livet. Våra hjärnor fortsätter utvecklas till vi är drygt 40 år gamla..

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

Share...