Niva Nytt - December 2019

Tomtarna har flyttat in, adventsstjärnorna lyser i fönsterna, granen är pyntad, julmusiken spelas för full rulle så julstämningen här på kontoret är på topp. Nu hoppas vi bara att vi får en vit jul!

Det har gott i ett här på kontoret under hela hösten. Men nu har vi börjat komma i ordning i vår nya lokal här på Markörgatan och vi storm trivs. Har ni vägarna förbi så kom gärna förbi.

Vårt Söderkontor som vi har efter mycket funderingar bestämt oss för att avveckla har nu fått en ny ägare från och med 1 december. Fast att det var ett svårt beslut att ta så känns det som vi gjorde det rätta.

Vi har också hunnit med vår årliga höstkonferens som vi nämnde om i vårt tidigare inlägg. Vi spenderade två dagar ute på Värmdö på Djurönäset och hade det magiskt. Vi samlade kraft, energi och teamade ihop oss inför nya året.

Vi har ju också tagit ett stort beslut att byta vårt redovisningsprogram till Fortnox. Det är dags att ta steget in till att ha bokföring på webben nu.

Detta kommer innebära stora fördelar för oss och för er. Bland annat tycker vi att alla våra kunder ska göra sin fakturering från Fortnox istället för den lösning ni har idag. Fråga oss så hjälper vi er på vägen.

För övrigt på Niva…

 • Vill vi gratulera Riitta som blev månadens anställd i december J

 • Vi vill även välkomna våra nya stjärnskott Elin, Mikael och Irina som har börjar här hos oss <3

 • Under jul och nyår har vi stängt under alla röda dagar men har sedan öppet som vanligt 08.30-16.30 resterande dagar. Hoppas vi ses!

Månadens kom ihåg.

* Har du kassa eller varulager i ditt företag och ett bokslut 20191231, kom ihåg att inventera sista dagen på året. Kom ihåg att lämna in engagemangbesked per bokslutsdatum, 191231.

* Om du har bokslut 20191231 och har en önskan om ett snabbt bokslut bör du meddela oss detta så snart som möjligt så vi kan prioritera ditt bolag.

* Kom ihåg att den 31 januari 2020 är sista dagen att begära utbetalning för Rot och RUT. Om du har utfört rot- och ruttjänster under 2019 och kunden har betalat före årsskiftet, måste din begäran om utbetalning ha kommit in till Skatteverket senast den 31 januari 2020.

* Kivra, något vi verkligen rekommenderar er att skaffa om ni inte redan har det. Men även att ni får era anställda att skaffa kivra för då kan dom till exempel få sin lönespec. skickade direkt in till kivra.

* Julklappar och andra gåvor till anställda.

Julen börjar som sagt närma sig med stormsteg och det brukar även innebära julklappar till sina anställda. Dessa gåvor kan vara skattefria under vissa förutsättningar. En sådan gåva är skattefri så länge gåvans värde, det vill säga marknadsvärdet inklusive moms, inte överstiger visst belopp gräns. En julklapp till sin anställd får inte överstiga 450kronor inklusive moms. Arbetsgivarens kostnader för administration och transporter av julklappen räknas inte med i gåvans värde.

* En liten påminnelse när ni lämnar in ert material. När ni lämnar in era kvitton,

 • Var noggrann med att anteckna på kvittot om ni betalat med egna medel eller via företagskort eller annat sätt.
 • Vid representation, skriv då syfte och namn på de som deltagit.
 • Om kvittot är otydligt med vad som inhandlats förtydliga så mycket som möjligt.
 • Häfta fast kvittot på A4-sida. Ett kvitto per pappersark.
 • Sortera äldsta kvittot överst och ordna i kronologisk ordning.

   

Tips Till dig

Sänkt aktiekapital till 25 000 kr. Från och med den 28 november beslutade riksdagen att det lägsta tillåtna aktiekapitalet i privata aktiebolag blir 25 000kr från och med den 1 januari 2020. Du kan läsa mer kring detta här,

https://bolagsverket.se/om/oss/nyheter/arkiv/nyhetsarkiv-2019/kravet-pa-aktiekapital-halveras-och-blir-25-000-1.20277

 • Nya chockhöjda fordonsskatten januari 2020.

  Detta gäller bara nya bilar som blir registrerade från och med 1 januari 2020, så det påverkar inte dom gamla bilarna. Läs mer kring detta på,

https://bilskatt.nu/nya-fordonsskatten-januari-2020 

 

Visste du att..

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi !

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

Dela på...