Niva Nytt - Juni 2020

Sommarhitsen spelas i lokalerna, gympaskorna är utbytta till flip flops och fönsterna står på vid gavel.
-   Sommaren är här nu och vi alla längtar till att få gå på semester. Första gänget gick på semester förra veckan och vi har ytterligare ett gäng som står startklara för att gå på fredag
 
Eftersom vi har börjat gå in i semesterperiod nu så vill vi bara påminna er om att svarstiderna på mejlen kan bli lite längre än vad de brukar. Vi återkopplar så fort vi kan och skulle det vara något akut så ring till oss direkt på kontoret då vi kommer att ha folk på plats under hela sommaren.
 
Vill också passa på att påminna er om att komma in med ert majmaterial om ni inte redan har gjort det och även ert junimaterial så fort ni har möjlighet. Det skulle underlätta för oss. Vi kommer inte kunna garantera er att vi hinner göra ert material om ni kommer in för sent, då vi som sagt är färre på kontoret nu under semesterperioden. Junimaterialet ska vara inne senast 10 juli.
 
Annars rullar allt på här på kontoret som vanligt. Vi lägger all fokus nu på att få era bokslut och inkomstdeklarationer i mål.
 
Som vi har meddelat tidigare behöver ni inte vara oroliga om ni ännu inte har fått något mejl från oss om att er inkomstdeklaration är klar för kontroll. I år har vi fram till den 15 juli på oss.
Om ni har fått ett påminnelsemejl från Skatteverket om att ni inte har lämnat in er inkomstdeklaration så är det bara en påminnelse om att ni har fram till den 15 juli på er. Och vi lovar vi kommer hålla leveranstiden så ni kan pusta ut!
 
Kom ihåg håll avstånd, håll huvudet kallt, håll hjärtat varmt och håll händerna rena!
Förövrigt på Niva…
 
*Vill vi gratulera Tessan & Ersin som har fyllt år!
 
*Vill passa på att påminna att vi har övergått till sommartid vilket innebär att kontoret är öppet mån–fre 09.00–15.00 lunchstängt mellan 12.00-13.00.
Månadens kom ihåg…
*Kom ihåg att vi bara är ett samtal bort. Vi finns här för att stödja er och för att hjälpa er så fort vi kan.
 
*Du kommer väl ihåg att planera in din sommarsemester?
 
 
Tips till dig…
 
Från och med 1 juni 2020 fram till 31 december 2020 får man som arbetsgivare ge extra skattefria gåvor till ett värde upp till 1 000 kr inkl moms.
Det innebär t ex att de extra skattefria gåvorna under 2020 måste ges till alla anställda eller åtminstone en stor grupp av anställda, för att de ska vara skattefria.
De nya skattefria gåvorna får - precis som skattefria julgåvor – heller inte ges i form av pengar eller något som lätt kan växlas till pengar. I övrigt finns det inga begränsningar av vad som kan ges i extragåva. Några klädesplagg, ett antal flaskor vin, en rejäl matkasse eller ett presentkort på något annat som inte kan bytas mot pengar – allt är tillåtet.

För arbetsgivare som är momspliktiga blir det dock billigast att ge bort varor/tjänster som beläggs med 25 % i moms.
Då blir arbetsgivarens kostnad för en gåva som kostar 1 000 kr i praktiken bara 800 kr, eftersom momsen på gåvan räknas som en avdragsgill ingående moms.
Har du anställt sommarjobbare? Har du koll på om dom behöver betala skatt eller inte?
För dom som sommarjobbar och tjänar mindre än 20 008 kronor under hela 2020 behöver inte betala skatt. Det arbetsgivaren måste göra för att inte behöva dra skatt på lönen är att fylla i ett särskilt intyg från Skatteverket. Du kan läsa mer kring detta här:
https://www.skatteverket.se/omoss/press/pressmeddelanden/2020/2020/manga...
Visste du att från och med 22 juni har man möjlighet att söka omställningsstöd. Detta är något som erbjuds till företag som har minskat med mer än 30 procent under mars och april månad på grund av Corona-pandemin.
Man söker detta stöd både som företag och förening. Det finns en del krav som måste uppfyllas för att man ska kunna få detta stöd. Stödet ska hjälpa till att betala fasta kostnader som hyra, leasingbilar, el, vatten osv. Läs mer kring detta här:
https://www.srfkonsult.se/newswire/ansokan-for-omstallningstod/
Visste du att…
* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.
* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!
* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.
* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

Dela på...